23.7 C
Gombak
Sunday, August 1, 2021

Lionel Messi bimbang dijangkiti COVID-19 jelang perlawanan Copa America

Must read

Pemain penyerang Argentina, Lionel Messi mengaku pada Ahad (13 Jun) bahawa beliau bimbang dijangkiti COVID-19, sehari sebelum dia mula beraksi dalam satu lagi perlawanan Copa America dengan pasukan kebangsaan setelah beberapa anggota pasukan lawan dijangkiti COVID-19.

Para pemain atau pegawai dari Bolivia, Colombia dan Venezuela diuji positif bagi virus itu sebelum perlawanan itu bermula pada lewat petang Ahad (13 Jun) di Brasilia.

Messi yang menganggotai pasukan Argentina dalam perlawanan pembukaan menentang Chile di Rio de Janeiro pada Isnin (14 Jun), berkata kebimbangan dijangkiti virus itu dirasakan oleh rata-rata anggota pasukannya.

“Ia membimbangkan kami kerana ia adalah risiko semua orang dijangkiti COVID-19,” katanya kepada wartawan. “Kami cuba berjaga-jaga namun ia bukan mudah. Perkara ini mungkin berlaku.”

“Kami akan cuba melakukan sedaya upaya supaya tiada sesiapa dijangkiti namun kadangkala ia bukan hanya bergantung pada diri kita sendiri.”

Messi dipercayai belum divaksin walaupun Gabungan Bola Sepak Amerika Selatan menyatakan pada April bahawa ia sudah menerima vaksin dan bertujuan memberikan suntikan vaksin kepada semua pemain antarabangsa sebelum perlawanan Copa America bermula.

Related Articles

Video
YouTube